Door de tijd: Sport en spel veranderingen (I)

Current Status
Not Enrolled
Price
Closed
Get Started
This bouwsteen is currently closed
0 Seat(s) Remaining

 

Inleiding :

Ben jij altijd al geïnteresseerd in hoe jouw favoriete sport/spel zich heeft ontwikkeld in de geschiedenis? Weet jij hoe jou gekozen sport/spel is ontstaan? Na het maken en uitvoeren van deze opdracht kun jij de bovenstaande vragen beantwoorden. Er zijn zeer veel sporten/spellen die in de loop der tijd enorm zijn verandert. Ook zijn er veel nieuwe sportvormen ontstaan. De ene sport bestaat al vele jaren. De andere sport bestaat pas sinds kort.

Deze veranderingen hebben plaats gevonden door spelregelveranderingen, materiaalaanpassingen of sporten die gecombineerd worden. En natuurlijk gaan we ook de zaal in en gaan we jullie gekozen sporten en spellen doen!

Een mooi voorbeeld hiervan is Freerunnen. Freerunnen is de laatste jaren steeds populairder geworden, maar is al 40 jaar gelden ontstaan in de buitenwijken van Parijs, , omdat jongeren graag wilde sporten. De naam van deze sport was eerst Parcour en is vervolgens verandert naar Freerunnen. Deze nieuwe sport is onder andere een combinatie van turnen, fitness/kracht en uithoudingsvermogen. Hierbij wordt tijdens het sporten gebruik gemaakt van obstakels die je in de natuur en in de stad tegen komt.

 

Wat ga jij onderzoeken?

  • Hoe is jou favoriete spel/sport ontstaan?
  • Waar komt jou gekozen sport vandaan?
  • Welke veranderingen hebben er plaats gevonden?
  • Wanneer hebben deze veranderingen plaats gevonden?
  • Waarom hebben deze veranderingen plaats gevonden?
  • Welke aanpassingen zijn er volgens jou nog mogelijk om het spel/sport aantrekkelijker/leuker te maken? Waarom helpen deze aanpassingen
  • Hoe kunnen we jou gekozen sport/spel vervolgens gaan spelen in de sportzaal?

 

Maak een tekening van de zaalopstelling om de sport/het spel te kunnen spelen

  • Welke materialen heb je hiervoor nodig?
  • Vervolgens gaan we een aantal veranderingen/aanpassingen zelf tot uitvoering brengen in de sporthal/buiten met onze L.O.2-groep.

 

Wat is je eindproduct?

Jij gaat op zoek naar de antwoorden op bovenstaande onderzoeksvragen en presenteert dit aan onze groep, waarbij je in de sporthal een aantal sporten/spellen ook gaat spelen en ervaren hoe deze aanpassingen/veranderingen uitpakken.